i-Solve Nieuws

De Vierdaagse wint De Nationale Evenementen Prijs 2018
18 04 2018
Nationale Evenementen Prijzen 2018Op 17 april jl. zijn in Rotterdam de Nationale Evenementen Prijzen 2018 uitgereikt. In de categorie Beste Publieksevenement scoort de Vierdaagse Nijmegen, gemeten naar de effecten van de edities in 2016 en 2017, de eerste plaats, samen met Pride Amsterdam. Volgens de jury is de Vierdaagse een belangrijke traditie die zowel nationaal als internationaal toonaangevend is in zijn soort. De positieve impact van het wandelevenement wordt voor deelnemers, toeschouwers, supporters, omwonenden en andere betrokkenen als uniek omschreven. Het evenement heeft volgens de jury een enorm maatschappelijk effect.

Kortom de Vierdaagse verdient het om de kwalificatie als Beste Publieksevenement te krijgen! Als trotse ICT-partner feliciteren wij hen dan ook van harte met deze mooie onderscheiding!

 

Nieuwe wetgeving over datalekken
30 12 2015

 

 

Vanaf 1 januari 2016 wordt het wettelijk verplicht om datalekken te melden. Zowel grootschalige inbraak als iedere vorm van kwijtraken, diefstal of onbevoegd gebruik van persoonsgegevens geldt als een datalek. De sancties hierop kunnen streng zijn.
In principe krijgt ieder bedrijf en organisatie te maken met deze nieuwe wetgeving, want ook de meest simpele contactgegevens van klanten of cliënten - die altijd wel ergens in een administratie zijn opgeslagen -  zijn persoonsgegevens.

 

De wet spreekt van een datalek wanneer persoonsgegevens verloren raken of onrechtmatige verwerking redelijkerwijs niet kan worden uitgesloten. Onder onrechtmatige verwerking valt onder andere het aanpassen en/of veranderen van persoonsgegevens en onbevoegde toegang tot, of afgifte daarvan. Kortom: een vrij brede definitie. Er is dus niet alleen sprake van een datalek als een hacker toegang tot persoonsgegevens krijgt. Ook het verlies van een USB-stick in de trein, of het sturen van een mailing met adressen in het CC-veld (in plaats van het BCC-veld) telt als datalek. Dit betekent dat bedrijven en organisaties preventief de juiste beveiligingsmaatregelen moeten nemen om datalekken te voorkomen.

 

Tevens ligt er een uitspraak van het Europees Hof van Justitie waaruit blijkt dat u ervoor dient te zorgen dat uw data binnen de EU wordt opgeslagen. Veel leveranciers zeggen wel dat data in de EU wordt opgeslagen, echter is dit wel zo en wordt er niet "vergeten" te melden dat er back-ups in de VS worden bewaard?

 

Al onze cloud en online diensten als ook de opslag van (back-up) data wordt gehost en afgehandeld in Nederlandse datacenters die vallen onder Nederlands wet en recht. Daarnaast is de beveiliging zoals firewalls, spam en virus protectie en multi factor authenticatie standaard onderdeel in onze dienstverlening.

 

Wij helpen u hier graag bij.

Windows 10 verschijnt op 29 juli, gratis voor gebruikers.
12 06 2015
Gebruikers van Windows 7 en 8 kunnen vanaf 29 juli overstappen op de nieuwe versie van het besturingssysteem. Volgens Microsoft is Windows 10 ‘bijna klaar’.

Gebruikers van Windows 8.1, Windows 7 en Windows Phone 8.1, kunnen het eerste jaar na de release van Windows 10 gratis upgraden naar de nieuwste versie. Dat heeft Microsoft woensdagavond bekendgemaakt.

De optie om gratis te upgraden geldt enkel het eerste jaar; wie daarna nog wil upgraden, zal wel moeten betalen. Hoe hoog dat bedrag zal zijn, is nog niet bekend; Microsoft heeft de prijzen van de nieuwste Windows-versie nog niet bekendgemaakt. Overigens kunnen ook Windows 8-gebruikers gratis upgraden naar Windows 10, al zullen ze daarvoor wel eerst moeten upgraden naar Windows 8.1.

Windows 10 komt zowel uit voor de pc als voor tablets en smartphones; daarmee verdwijnt voor consumenten het onderscheid tussen Windows en Windows Phone, hoewel er visueel waarschijnlijk nog steeds forse verschillen zullen zijn. In september bleek al dat Windows 10 voor pc's onder meer een nieuw startmenu krijgt, dat voorzien is van live tiles en een Expose-achtige modus.

Advies van iSolve
Gebruikers krijgen inmiddels een pop-up uit de op hun PC geinstalleerde "Windows update software". Het scherm lijkt op de onderstaande afbeeldingen.iSolve adviseert haar relaties de update niet zomaar uit te gaan voeren. Onze relaties werken veelal 100% cloud based. Windows 10 heeft daarvoor geen of niet veel toegevoegde waarde. Voor gebruikers die lokaal software gebruiken, kan een update naar Windows 10 ook nog tot gevolg hebben dat de lokaal geïnstalleerde software niet meer werkt. Voordat Windows 10 geïnstalleerd wordt zal dus eerst bekeken moeten worden of er geen functionaliteit verloren gaat na de update naar Windows 10. Om dit te beoordelen kan iSolve of IdenTa geraadpleegd worden.

Het reserveren van Windows 10 lijkt onschuldig. Hiermee reserveer je het recht voor de upgrade. Belangrijk is dat er na het reserveren, nadat Windows 10 officieel gelanceerd word, een moment zal komen dat de PC zal vragen om de update uit te voeren. iSolve sluit niet uit dat het reserveren tot gevolg heeft dat een PC, zonder daarvoor een vraag te stellen, de update automatisch zal uitvoeren.

Microsoft stopt met Windows Server 2003
17 03 2015

Heeft u nog een Windows Server 2003/R2 gebaseerde server? Neem dan contact met ons op de vervolgstappen te bespreken!


Op 14 juli 2015 stopt Microsoft namelijk met de ondersteuning van Windows Server 2003/R2 en worden er geen updates en patches meer vrijgegeven. Dit als onderdeel van de reguliere cyclus voor productondersteuning.

Microsoft adviseert organisaties die nu nog gebruikmaken van Windows Server 2003/ R2 over te stappen naar een toekomstbestendige IT-omgeving.

Na 14 juli 2015 worden door Microsoft geen zg. kwetsbaarheden in het besturingssysteem gedicht.
Deze verandering kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen en de applicaties die hierop draaien.
Hierdoor voldoen organisaties misschien niet langer aan diverse compliance-standaarden en komt de bedrijfscontinuïteit mogelijk in gevaar.

Donatie Ronald Mcdonald
07 01 2015

Dit jaar hebben wij wederom het budget voor kerstattenties van iSolve en IdenTa gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds
Schippers optiek in een nieuw jasje
24 09 2014


Wij feliciteren het team van Schippers Optiek en Audicien met hun prachtige vernieuwde winkel die zij op 22 september feestelijke heropende. Over elke detail in deze ruimte is goed nagedacht.

Wij zijn er trots op dat wij mee hebben mogen denken over de invulling van de ICT. Schippers Optiek maakt gebruikt van de private cloud oplossing van iSolve. Via iPad's is alle informatie beschikbaar.

 

Wij wensen het team van Schippers Optiek veel succes.Vierdaagse 2014
17 07 2014

Voor het vijfde opeenvolgende jaar is iSolve de IT partner van de Nijmeegse Vierdaagse. Op woensdag organiseerde iSolve opnieuw het inmiddels traditionele event voor haar contacten en relaties. 

 

 

Het alternatief voor Microsoft Small Business Server.
21 05 2014

Microsoft Small Business Server (Windows SBS) is als besturingssysteem ontwikkeld voor servers en bedoeld voor organisaties met maximaal 75 gebruikers, tegen betaalbare prijzen. 

Microsoft heeft besloten de verkoop van Small Business Server (SBS) vanaf juni 2013 te staken. Dit is het moment om over te stappen naar iSolve Hosted Office. 

Hiermee kon elk midden- en kleinbedrijf relatief eenvoudig een professionele IT-infrastructuur opzetten. De server versie ondersteunde onder andere: Active Directory, bestandsdeling, back-up, gezamenlijke agenda’s en e-mailfunctionaliteiten.

De dienst iSolve Hosted Office is de perfecte oplossing als opvolger voor SBS omgevingen. De private cloud oplossing van iSolve biedt alle functionaliteiten van SBS en meer. Een belangrijk punt is dat uw e-mails, data, applicaties en aangeboden diensten worden gehost in Nederlandse datacentra.

 

Wilt u een demonstratie en maatwerk advies?
Neemt dan contact met ons op. 

 

iSolve op de Betuwe Onderneemt Beter beurs
07 05 2014


Dit jaar is iSolve als beursdeelnemer te vinden op Betuwe Onderneemt Beter op maandag 19 mei 2014 in de Veilinghallen tussen Huissen en Bemmel.

 

Het doel van deze ondernemersbeurs is;

  • De oosterlijke Betuwe (gem. Overbetuwe en gem. Lingewaard) op de kaart te zetten als aantrekkelijk gebied waar een uitstekend ondernemersklimaat heerst.
  • Kennis overbrengen en delen tussen ondernemers en organisaties.
  • Een ondernemersverkiezing met een feestelijke karakter, kortom "het vieren van het ondernemerschap".

 

Middagprogramma 13:30 - 17:00 uur

  • Uitgebreide B-2-B beursvloer met compleet ingerichte stands. Matchmaking event om effectief kennis te kunnen maken met collega's of overheid.
  • Boeiend workshopprogramma met praktische inzichten.

 

Bent u geïnteresseerd in het bezoek aan de beurs dan kunt u een ticket bestellen op; http://betuweonderneemtbeter.nl/contact/bezoeker

 

Avondprogramma vanaf 17:30 uur

  • Foodmarket.
  • Hierop volgend: verkiezingsavond met prijsuitreiking(en).

 

Voor meer informatie: www.betuweonderneemtbeter.nl

iSolve steunt Ronald McDonald
03 03 2014


Nadat we in december een donatie hebben gedaan aan Ronald McDonald steunen wij nu ook actief het Ronald McDonald Huis Arnhem door deelname aan de Ronald McDonald Business Breakfast Club.

De Business Breakfast Club is een maandelijkse netwerkbijeenkomst voor bedrijven en instellingen in Arnhem e.o.

Naast een lekker ontbijt en een stuk gezelligheid op de vroege ochtend, bieden deze ontbijtbijeenkomsten ons ideale mogelijkheid tot het leggen van zakelijke contacten.

De opbrengst van de Business Breakfast Club komt geheel ten goede aan het Huis

Ronald McDonald huis Arnhem
iSolve wederom Microsoft Compliant
25 02 2014

Op dit moment voert Microsoft weer Software Asset Management (SAM) onderzoeken uit. Mogelijk heeft u daar al een brief over ontvangen of krijgt u die binnenkort. 
Microsoft wil hiermee inzicht verkrijgen of uw organisatie Microsoft software op de juiste wijze heeft gelicenseerd.

 

iSolve is cloud provider en heeft deze controle afgelopen maand in nauwe samenwerking met Microsoft doorlopen.
Alle Microsoft licenties op onze hosted omgeving zijn gelicenseerd volgens het Microsoft SPLA (Services Provider License Agreement) onder het Master Agreement: 7152002 and Standard Agreement: 5073384.
Het onderzoek is afgerond en Microsoft stelt:

"Op basis van deze analyse van het Self-Assessment sheet is de SAM inventarisatie voor iSolve afgerond. Hiermee bevestig ik dat de doorgenomen licenties van iSolve op basis van de rapportage in orde zijn."

Een van de voordelen van iSolve cloud computing is dat wij zorgen voor de juiste licensering van Microsoft software.
Zet u toch liever eigen servers in dan kunnen wij deze ook via het SPLA programma licenseren.

Ook als uw organisatie advies wil of ondersteuning bij het Software Asset Management (SAM) onderzoek dan kunnen wij u hierbij ondersteunen.
iSolve op de BKD 2014
24 01 2014


Op 25 en 26 maart zal iSolve vertegenwoordigd zijn op de Bedrijven Kontakt Dagen in de Rijnhal te Arnhem.
U vindt ons in stand 85.


Kijk voor meer informatie ook op: http://www.bkd-arnhem.nl
BKD
Ondersteuning op XP stopt
18 01 2014

Het aantal internetgebruikers met Windows 8 of 8.1 lag in december voor het eerst boven de 10 procent, het verouderde Windows XP ziet een flinke daling in gebruikers.

 

Dat blijkt uit cijfers van statistiekenverzamelaar Net Applications. In totaal gebruikt 90,8 procent van de internetgebruikers een versie van Windows.

28,98 procent gebruikt nog het verouderde Windows XP waarvan de ondersteuning in april stopt. Kwetsbaarheden die na die tijd optreden zullen niet meer worden verholpen. In november stond XP nog op 31,2 procent marktaandeel. Meer mensen stappen nu over op Windows 7 of 8.

Het percentage internetgebruikers met Windows 8 of 8.1 ligt inmiddels op 10,5 procent. Windows 7 groeit van 46,6 naar 47,5 procent marktaandeel. Vorige maand werd bekend dat Microsoft Windows 7 langer blijft verkopen. Traditioneel stopt Microsoft de verkoop van oudere besturingssystemen wanneer een nieuwe beschikbaar is.

Microsoft waarschuwt XP-gebruikers al maanden, en wil zijn aantal klanten met Windows XP tegen april hebben teruggebracht tot hoogstens 10 procent.

Bron: nu.nl 

 

Dé volledig Nederlandse Cloud oplossing
26 11 2013

Bedrijven vragen zich door alle NSA-onthullingen steeds vaker af of hun data wel veilig zijn. Een aantal bedrijven haalt de data zelfs weg van Amerikaanse servers.

http://m.nos.nl/artikel/579195-bedrijven-huiverig-voor-cloud-vs.html

Bij i-Solve is al uw data gegarandeerd ondergebracht in Nederland. Wilt u ook overstappen? Aarzel niet en neem contact met ons op.Peters & van Bree kiest voor de cloud.
19 09 2013

Peters & van Bree ontslagbegeleiding, verzuimbegeleiding, re-integratie en outplacement kiest voor de cloud oplossing van i-Solve.
 
Veilig, betrouwbaar, hoge  beschikbaarheid en adequate service waren de randvoorwaarden voor Peters & van Bree om te migreren naar de cloud.
Binnen het team van Peters en van Bree is de toegang tot en het delen van informatie nu geregeld met een cloud oplossing van i-Solve.
Alle gegevens staan veilig in Nederlandse datacenters. De toegang is geregeld met behulp van  SMS passcode. Deze oplossing zorgt zowel voor  authenticatie als voor versleutelde  data overdracht.

Data, mail en agenda's zijn beschikbaar op PC, laptop, tablet en smartphone.
 
Peters & van Bree biedt u als werknemer en werkgever professionele ondersteuning bij vraagstukken over:
 
·         Ontslagbegeleiding,
·         Begeleiding ziekteverzuim,
·         Begeleiden bij re-integratie,
·         Outplacement:
 
Voor meer informatie bezoekt u hun website:  http://www.petersenvanbree.nl
 
BCTN breidt uit
16 07 2013


INLAND TERMINALS BV is eigenaar van BCTN BV, de grootste inland terminal operator in Nederland. Zij exploiteren op dit moment drie inland terminals in Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch en Venray. De vierde terminal in  Alblasserdam is in ontwikkeling.


Recent hebben Euroports en Inland Terminals B.V. een overeenkomst bereikt aangaande de verkoop van Euroports Containers Meerhout NV (ECM), verantwoordelijk voor  de inland container terminal in Meerhout, België.


Het gehele management team en staff zal verder gaan onder de nieuwe naam BCTN Meerhout.

Meer informatie kunt u vinden op:

http://www.bctn.nl/nl/nieuws/press-release-europort-sells-euroports-containers-meerhout-nv-inland-terminals-bv

 


I-Solve heeft de opdracht gekregen om deze transitie te begeleiden door de volledige kantoor-automatisering van de locatie BCTN Meerhout over te zetten naar de reeds operationele gecentraliseerde cloud omgeving. Vanuit de beveiligde koppelingen met ons datacenter worden diensten en functionaliteiten zoals e-mail, Office- en ERP applicaties beschikbaar gesteld. Doordat in het oorspronkelijke ontwerp rekening werd gehouden met uitbreiding, kan dit nu snel en naadloos gerealiseerd worden.

 

 

In de cloud of niet, wij regelen het.
25 05 2013
 
In onze nieuwe brochure leggen we uit dat we samen met ons zusterbedrijf Identa, elk automatiseringsvraagstuk op kunnen lossen. i-Solve richt zich hierbij op die diensten die we kunnen onderbrengen binnen een van onze vele cloudoplossingen. Identa komt in beeld voor de functionaliteit waarbij dat (nog) niet kan.

Download hier de brochure in PDF formaat.

De Beijer groep aangesloten op Hosted Office
04 05 2013

De Beijer Groep BV is een toonaangevende groep Nederlandse en Duitse bedrijven op het gebied van productie, handel en logistiek van grondstoffen. De groep bestaat uit verschillende zelfstandige bedrijven. Zo zijn er laad-, los en overslagfaciliteiten en opslagterreinen in Nederland en Duitsland. Ook heeft de Beijer Groep BV eigen steengroeves, binnenvaartschepen en vrachtwagens tot hun beschikking. Elk bedrijf heeft zijn eigen specialisatie en handelt onder zijn eigen naam. Door intensief samen te werken, optimaliseren en beheersen ze de hele logistieke keten van productie, handel en transport.

 

Vanuit haar Nederlandse datcenters verzorgt i-Solve voor de Beijer Groep maatwerk hosted IT diensten. De Duitse vestigingen zijn inmiddels gekoppeld. Hiervoor ijn vanuit die locaties beveiligde VPN verbindingen opgezet. Er wordt er gebruik gemaakt van Microsoft Exchange en Microsoft Office Suite servers. Daarnaast wordt de financiële applicatie Addison gehost op onze resources.

Op de Duitse vestigingen zijn hierdoor geen servers meer nodig.


i-Solve draagt zorg voor de juiste licenties, de overeengekomen beschikbaarheid, de beveiliging en de back-up's van alle centraal opgeslagen data en bestanden.


Het vervolg traject bestaat uit het  inrichten en beschikbaar stellen van resources op ons virtuele Windows 2012 platform voor de ERP applicatie SAP BO. Daarmee zullen alle vestigingen van de gehele de Beijer groep toegang krijgen tot actuele bedrijfsinformatie.

Microsoft Office 365 voor de zakelijke markt
01 05 2013

Microsoft heeft haar cloud oplossing Office 365 voor de zakelijke markt vernieuwd.
De software is nu volledig gebaseerd op Office 2013 en is verkrijgbaar in drie edities.Office 365 Small Business Premium

Deze versie is bedoeld voor bedrijven tot tien werknemers. Het pakket bestaat uit de Office 2013-applicaties Access, Excel, InfoPath, Lync, OneNote, Outlook, PowerPoint, Publisher, SkyDrive Pro en Word. 

Office 365 Midsize Business voor middelgrote bedrijven

Voor bedrijven tot 250 werknemers is Microsoft het Office 365 Midsize Business geschikt. Naast dezelfde applicaties als de Small Business Premium-versie biedt deze abonnementsvorm toegang tot de online-versies van Exchange, Lync en SharePoint.
Ook is er betere integratie met Active Directory en enkele extra beheertools.

Office 365 ProPlus voor de grootzakelijke markt

Bedrijven met meer dan 250 werknemers kunnen het Office 365 ProPlus-pakket afnemen. 


Doordat Microsoft de diensten op grote schaal aanbiedt is het niet mogelijk van de standaarden af te wijken. De technische inrichting maar ook het Service Level Agreement zijn conform de Microsoft voorwaarden.

Organisaties die toch specifieke wensen hebben, kunnen overstappen op de maatwerk online diensten van i-Solve of kiezen voor een hybride implementatie van i-Solve producten gecombineerd met Office 365.

De Office 365-versies zijn cloud gebaseerd en worden aangeboden onder Amerikaanse wetgeving. Organisaties die hun gegevens onder het Nederlands wet en recht willen borgen, kunnen overstappen op de maatwerk online diensten van i-Solve, waarbij alle data gehost wordt in Nederland.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.  

Hosted Telefonie
26 04 2013
i-Solve heeft haar product portfolio uitgebreid met Hosted Telefonie. Naast uw IT nu ook uw telefooncentrale in de cloud. Reken af per gebruiker per maand en betaal alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt.
Kijk op onze productpagina of neem contact op voor de mogelijkheden voor uw bedrijf.
Campagne Omroep Gelderland
07 04 2013

Vanaf morgen start onze campagne op Omroep Gelderland. Luister tussen 7.00 en 9:15 waarom wij uw partner in Cloud Computing zijn. Beluister hieronder onze spot.

i-Solve, oplossingen zijn het probleem niet. 

Alternapak in de cloud inclusief resources voor Sage X3
03 04 2013

Alternapak Europe BV (http://www.alternapak.com) is a dynamic, fast growing supplier of packaging reels for use on Tetra Brik Aseptic filling machines. Reliable product quality and customer support are the cornerstones of the Alternapak approach. The packaging reels of Alternapak will simply run just as smoothly as the reels of the filling machine supplier, without any modification of the filling machine.


The head office for sales and customer support is located in Nijmegen, the Netherlands. The technical development centre of Alternapak is located in Lille, France. Production takes place on state-of-the-art production line, dedicated to the Alternapak products equipment, near Vicenza in Northern Italy. Alternapak has commercial and technical representatives on various locations throughout Europe.


i-Solve provides a private cloud solution for Alternapak in which they can use all their software at the different locations. This includes their ERP application Sage X3.

Sage ERP X3 is the most powerful and flexible business management solution by Sage, for mid-sized and larger companies looking to grow a competitive business with limited IT resources. It can support industry-specific processes and provides end-to-end visibility across finance, sales, CRM, purchasing, inventory and manufacturing operations within one compact software design.

Color Business Centers breidt uit!
27 03 2013

i-Solve is al jarenlang de ICT partner van Color Business Centers (voorheen SG ondernemerscentra). Alle ondernemerscentra zijn, via de cloud oplossing i-Solve Hosted Office, geautomatiseerd.
Per 1 april 2013 zijn er twee nieuwe vestigingen geopend, waardoor het totaal aantal Color Business Centers op 11 uitkomt.


De twee nieuwe vestigingen zijn geopend in Nieuwegein en in Nijmegen.
Op automatiserings-gebied waren beide vestigingen snel operationeel.
Zodra alle gegevens bekend waren, werd op de achtergrond gestart met alle voorbereidingen. Dit betrof o.a. automatische e-mail handtekeningen, geautomatiseerd briefpapier en de gebruikersaccounts en rechten van de medewerkers die de nieuwe vestigingen bemensen.

Na het aanmaken van de benodigde snelkoppelingen op de apparatuur in de nieuwe centra naar het i-Solve Hosted Office platform konden de medewerkers direct aan de slag.

Een mooi voorbeeld van de flexibiliteit die u in huis haalt met i-Solve Hosted Office.Mens de Bilt veilig in de cloud
22 02 2013

Op 7 maart 2013 is in De Bilt de Stichting MENS (www.mensdebilt.nl) van start gegaan. De Stichting is ontstaan door een fusie van een aantal welzijnsorganisaties. De Stichting MENS biedt de inwoners van De Bilt begeleiding en advies op de terreinen welzijn, zorg en wonen aan. Dat doet zij door samen te werken met zorginstellingen en andere relevante partners. Welzijn Nieuwe Stijl en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zijn voor de stichting leidraad. De vele vrijwilligers zijn onmisbaar voor de organisatie.

Deze vrijwilligers gaan nu samenwerken in één organisatie. De informatie uit de verschillende deelnemende organisaties is bijeengebracht in de cloud oplossing van i-Solve. Daardoor kunnen de medewerkers op elke locatie waar een internet verbinding aanwezig is, hun informatie delen en bewerken.


Een belangrijke toevoeging in dit project is de toegangsbeveiliging. Hiervoor wordt SMS passcode ingezet. SMS passcode voegt een extra laag toe aan de toegangsbeveiliging op basis van het principe iets hebben (mobiele telefoon) en iets weten (aanlogcode en wachtwoord).


Een van de overwegingen voor de cloud oplossing van i-Solve is ook dat alle data gegarandeerd wordt gehost in Nederland en daardoor onder Nederlands recht valt. i-Solve levert conform de voorwaarden van ICT-Office.

 

Seinpost werkt landelijk via de i-Solve cloud
21 09 2012


Seinpost adviesbureau uit Waalwijk is gespecialiseerd in de expertise en uitvoering van projecten op het gebied van economie en ruimte, jeugd en veiligheid en leefbaarheid. De specialisten van Seinpost werken hiervoor veelal op locatie bij hun opdrachtgevers.

i-Solve maakt het via de Cloud mogelijk dat de specialisten van Seinpost op elke locatie met een internet verbinding kunnen werken op een centrale omgeving. Iedereen heeft dus altijd de beschikking over de meest recente en actuele informatie. Ook e-mail, contactpersonen en agenda’s zijn altijd up to date en op basis van gedefinieerde rechten voor meerdere personen inzichtelijk.

Bij de gekozen oplossing is uiteraard veel aandacht besteed aan beveiliging. Alle gegevens worden versleuteld verstuurd Bovendien zijn zender en ontvanger gegarandeerd diegenen die zij beweren te zijn.

Met deze oplossing is Seinpost  klaar voor de toekomst waarbij zij snel en efficiënt kunnen werken. Hun dienstverlening voldoet daarmee aan alle eisen die opdrachtgevers en aan hun stellen.


Voor meer informatie Seinpost bezoekt u hun site: www.seinpost.com

KPN slaat de plank mis
20 09 2012
Vol trots kondigt KPN aan dat zij als eerste een volledig Nederlandse cloud oplossing aanbieden. Hier slaan zij de plank echter volledig mis. i-Solve biedt haar klanten reeds 5 jaar een stabiele en veilige oplossing voor cloud computing. Vanaf het begin heeft i-Solve besloten om alle data en programmatuur in Nederland te hosten voor zoals KPN het zo mooi verwoord: "bedrijven die de zekerheid moeten hebben dat hun data in Nederland beheerd worden, zodat zij kunnen voldoen aan de voor hun branche geldende wet- en regelgeving."

Verder biedt i-Solve volledige functionaliteit. Tot nog toe hebben we alle bedrijfsapplicaties van onze klanten geschikt kunnen maken voor een cloud oplossing.  KPN biedt voorlopig alleen Microsoft Exchange, Sharepoint en Lync aan.

Zoekt u een volledige cloud oplossing? Dan is i-Solve al daar, waar KPN ooit hoopt te komen. 
Eenzet Automotive stapt over naar de Cloud.
25 04 2012

We willen geen server, geen server licenties, geen server beheer maar een wel een stabiele IT omgeving ” aldus Brigitte Nihot directeur/eigenaar van Eenzet Automtive BV.

i-Solve ontwierp voor Eenzet Automotive een op maat gesneden Cloud oplossing. Vanuit de Cloud maakt Eenzet Automotive gebruik van E-mail voor hun eigen domeinen, de programma’s van de Microsoft Office Suite en van diverse modules van Exact Globe bedrijfssoftware.

 “Onze kracht is het leveren en produceren van professionele, minder milieubelastende en biologisch afbreekbare auto-onderhoudsproducten. Wij hebben geen verstand van ICT” vervolgd Brigitte haar betoog.

 “Ook willen we graag in zee met een betrouwbare ICT partner die ons niet alleen een oplossing kan bieden maar ons  nu en in de toekomst juist kan adviseren hoe ICT een toegevoegde waarde kan zijn voor mijn bedrijf. De migratie van onze conventionele oplossing naar de Cloud is soepel en professioneel verlopen. Onze medewerkers hebben hun E-mail geen minuut hoeven missen.Bovendien hadden we maar één aanspreekpunt want de mensen van i-Solve installeerden ook de Exact software.

 “De gekozen oplossing is toegankelijk vanaf elke locatie waar een internetverbinding voorhanden is. De toegang kan via een pc of laptop maar ook via een Ipad. E-mail, contactpersonen en agenda zijn bovendien toegankelijk via smartphones en iPhone’s.

Rabobank Thema Update ICT
04 04 2012
Op gezette tijden informeert de Rabobank haar klanten over ontwikkelingen in bepaalde branches. Deze keer over ontwikkelingen binnen het vakgebied ICT. Vooral de groei van Cloud Computing in al haar vormen valt op.

Cloud Computing biedt de ICT-sector nieuwe kansen. Het (gedeeltelijk) uitbesteden van ICT–diensten schept mogelijkheden voor zowel de aanbieder als de eindgebruiker. Aanbieders kunnen met Cloud Computing de basis van hun onderneming versterken en meer toegevoegde waarde aan hun klanten leveren. Afnemers kunnen zich door het uitbesteden van ICT richten op een efficiënte bedrijfsvoering en het uitvoeren van hun core business.

Drie niveaus van Cloud Computing
Het artikel bespreekt die vormen van uitbesteding:

  • Housing as a Service (HaaS): een onderneming plaatst      haar ICT-systemen buiten de deur.
  • Infrastructure as a Service (IaaS): een onderneming      neemt het ICT-platform af als dienst.
  • Software as a Service (SaaS): het volledig uitbesteden      van ICT tot en met het applicatieniveau.

Toename As a Service diensten
Cloud Computing kent een breed scala aan toepassingsgebieden, zoals HRM, online marketing, CRM, online samenwerken en boekhouding/administratie. CRM en online samenwerken vertegenwoordigen daarbij ongeveer 27% van de markt. De markt voor Software as A Service groeit snel en IT-marktonderzoeker IDC voorspelt een groei van gemiddeld 26% per jaar. Toename van internetgebruik en –diensten leidt tot meer vraag naar As A Service-diensten op alle niveaus.

De ingrediënten voor een snelle acceptatie van Cloud Computing zijn aanwezig: eindgebruikers raken meer vertrouwd met clouddiensten, er komen meer technologische ontwikkelingen en er bestaat voldoende bandbreedte tussen gebruikers en de cloud.


Meer informatie op http://www.rabobank.nl/images/thema_update_ict_29435013.pdf 

Innocare kiest voor Cloud Computing van i-Solve
04 04 2012
Innocare is een innovatieve onderneming, gespecialiseerd in houdingsmanagement. In nauwe samenwerking met een groep bedrijven, die worden geleid door de Helping Hand Company in Engeland, ontwikkelen en leveren zij producten die bijdragen aan een goede lichaamshouding. Vooral voor diegenen die niet in staat zijn om zelfstandig goed te liggen of te zitten. Innocare onderhoudt het contact met haar klanten vanuit het hoofdkantoor maar ook met vertegenwoordigers op de weg. Dankzij i-Solve Hosted Office Enterprise beschikken ook de vertegenwoordigers overal en altijd over e-mail, agenda en het klant-informatie systeem. 


Voor meer informatie over Innocare: www.innocare.nl
Bent u ook geïnteresseerd in een dergelijke oplossing: http://hosted-office.i-solve.nl/    

Thuis werken moet een recht worden
20 02 2012
Werknemers moeten het recht krijgen om zelf te kiezen voor thuiswerken of flexibele werktijden.

Dat staat in een initiatiefwet van CDA en GroenLinks, de eerste ooit  samen van de partijen. Ze verwachten steun van PvdA, SP, D66 en  ChristenUnie, waardoor het plan een ruime Kamermeerderheid zou krijgen,  schrijft de Volkskrant donderdag.

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent wil af van het taboe op thuiswerken. "Het taboe dat je niet 's avonds na het eten je laptop nog even zou kunnen uitklappen moet eraf", zegt ze in de krant. Mede-initiatiefnemer Eddy van Hijum (CDA) vult aan: "Zodat je ook om kwart over drie de kinderen van school kunt halen.

Het initiatief moet ten goede komen aan de arbeidsproductiviteit, gezondheid, het milieu, en aan filebestrijding. Daarmee moet het bijdragen aan het tegengaan van de gevolgen van de vergrijzing.

Flexibele werktijden 

Naast het thuiswerken, moet er ook meer ruimte komen voor flexibele invulling van werktijden. Werknemers zouden makkelijker een kortere of langere werkweek aan moeten kunnen vragen. Dat geldt dan wel alleen voor beroepen waarbij dat mogelijk is.

Volgens CDA en GroenLinks moeten 4,9 miljoen werknemers een beroep op de nieuwe wet kunnen doen. Dat is driekwart van alle werknemers.


Bron: nu.nl 

Het nieuwe werken kan miljarden opleveren
07 11 2011
Als in 2015 20% van de beroepsbevolking een dag per week thuis zou werken, zou dat de Nederlandse samenleving jaarlijks bijna twee miljard euro aan baten opleveren. Bij twee dagen per week thuiswerken loopt dit op tot bijna drie miljard en een structurele stijging van het BNP met 1%. Dat concludeert PwC in de eerste Verkenning van de macro-economische effecten van Het Nieuwe Werken, uitgevoerd in opdracht van Natuur & Milieu in het kader van de Week van het Nieuwe Werken. Het onderzoek is opgezet in samenwerking met ECP-EPN.

Op dit moment bestaat 10% van de beroepsbevolking uit 'nieuwe werkers'. Tweederde van de baten komt tot stand door het sterk terugdringen van de hoeveelheid reistijd. De gemiddelde Nederlander reist 54 minuten per werkdag van huis naar werk en terug. Dat is het hoogste gemiddelde van Europa. Door meer thuis te werken en minder te reizen, houden mensen tijd over. De verwachting is dat ongeveer de helft van deze tijd effectief aan werk zal worden besteed, en de andere helft aan meer ontspanning. 

Als 20% van de beroepsbevolking twee dagen per week thuis werkt, zal het aantal auto's op de weg verminderen met 180.000 per werkdag. Dat scheelt 3,5 miljard autokilometers. Dit zal leiden tot minder files, minder luchtverontreiniging, minder verkeersslachtoffers en minder CO2-uitstoot, zo concludeert het rapport. Het Nieuwe Werken kan leiden tot permanent 'vakantie-verkeer' op de weg en tot positieve effecten op de volksgezondheid. De baten van minder verkeersongelukken en minder CO2-uitstoot door het verkeer zijn 117 miljoen euro in 2015.

Naast mobiliteitsvoordelen zal Het Nieuwe Werken eveneens zorgen voor een stijging van de arbeidsproductiviteit en de arbeidsparticipatie. Met name kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, zoals ouderen en gehandicapten, kunnen profiteren van flexibel- en thuiswerken. Geschat wordt dat uit deze groep 8.300 mensen extra tot de arbeidsmarkt zullen toetreden.

Het Nieuwe Werken kent ook aandachtspunten. Door veel thuis te werken kan het contact met collega's verwateren en thuiswerken kan leiden tot meer overwerk. Het is daarom belangrijk dat

Het Nieuwe Werken niet van bovenaf wordt opgedrongen aan werknemers, maar dat werknemers er zelf voor kunnen kiezen. Het Nieuwe Werken gaat tenslotte over meer vrijheid en verantwoordelijkheid.

Klik hier voor het volledige rapport.

Bron: http://www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl/nieuws/pwcrapport/ 

De Vierdaagse wint De Nationale... Nieuwe wetgeving over datalekken Windows 10 verschijnt op 29... Microsoft stopt met Windows... Donatie Ronald Mcdonald Schippers optiek in een nieuw jasje Vierdaagse 2014 Het alternatief voor Microsoft... iSolve op de Betuwe Onderneemt... iSolve steunt Ronald McDonald iSolve wederom Microsoft Compliant iSolve op de BKD 2014 Ondersteuning op XP stopt Dé volledig Nederlandse... Peters & van Bree kiest voor... BCTN breidt uit In de cloud of niet, wij regelen... De Beijer groep aangesloten op... Microsoft Office 365 voor de... Hosted Telefonie Campagne Omroep Gelderland Alternapak in de cloud inclusief... Color Business Centers breidt uit! Mens de Bilt veilig in de cloud Seinpost werkt landelijk via de... KPN slaat de plank mis Eenzet Automotive stapt over... Rabobank Thema Update ICT Innocare kiest voor Cloud... Thuis werken moet een recht worden Het nieuwe werken kan miljarden...