i-Solve Nieuws

Rabobank Thema Update ICT
04 04 2012
Op gezette tijden informeert de Rabobank haar klanten over ontwikkelingen in bepaalde branches. Deze keer over ontwikkelingen binnen het vakgebied ICT. Vooral de groei van Cloud Computing in al haar vormen valt op.

Cloud Computing biedt de ICT-sector nieuwe kansen. Het (gedeeltelijk) uitbesteden van ICT–diensten schept mogelijkheden voor zowel de aanbieder als de eindgebruiker. Aanbieders kunnen met Cloud Computing de basis van hun onderneming versterken en meer toegevoegde waarde aan hun klanten leveren. Afnemers kunnen zich door het uitbesteden van ICT richten op een efficiënte bedrijfsvoering en het uitvoeren van hun core business.

Drie niveaus van Cloud Computing
Het artikel bespreekt die vormen van uitbesteding:

  • Housing as a Service (HaaS): een onderneming plaatst      haar ICT-systemen buiten de deur.
  • Infrastructure as a Service (IaaS): een onderneming      neemt het ICT-platform af als dienst.
  • Software as a Service (SaaS): het volledig uitbesteden      van ICT tot en met het applicatieniveau.

Toename As a Service diensten
Cloud Computing kent een breed scala aan toepassingsgebieden, zoals HRM, online marketing, CRM, online samenwerken en boekhouding/administratie. CRM en online samenwerken vertegenwoordigen daarbij ongeveer 27% van de markt. De markt voor Software as A Service groeit snel en IT-marktonderzoeker IDC voorspelt een groei van gemiddeld 26% per jaar. Toename van internetgebruik en –diensten leidt tot meer vraag naar As A Service-diensten op alle niveaus.

De ingrediënten voor een snelle acceptatie van Cloud Computing zijn aanwezig: eindgebruikers raken meer vertrouwd met clouddiensten, er komen meer technologische ontwikkelingen en er bestaat voldoende bandbreedte tussen gebruikers en de cloud.


Meer informatie op http://www.rabobank.nl/images/thema_update_ict_29435013.pdf 

De Vierdaagse wint De Nationale... Nieuwe wetgeving over datalekken Windows 10 verschijnt op 29... Microsoft stopt met Windows... Donatie Ronald Mcdonald Schippers optiek in een nieuw jasje Vierdaagse 2014 Het alternatief voor Microsoft... iSolve op de Betuwe Onderneemt... iSolve steunt Ronald McDonald iSolve wederom Microsoft Compliant iSolve op de BKD 2014 Ondersteuning op XP stopt Dé volledig Nederlandse... Peters & van Bree kiest voor... BCTN breidt uit In de cloud of niet, wij regelen... De Beijer groep aangesloten op... Microsoft Office 365 voor de... Hosted Telefonie Campagne Omroep Gelderland Alternapak in de cloud inclusief... Color Business Centers breidt uit! Mens de Bilt veilig in de cloud Seinpost werkt landelijk via de... KPN slaat de plank mis Eenzet Automotive stapt over... Rabobank Thema Update ICT Innocare kiest voor Cloud... Thuis werken moet een recht worden Het nieuwe werken kan miljarden...